Min konst

Om konst

Konstens pratar sitt eget språk, ett språk för alla sinnen, ett universellt språk. Det pratar om förståelse, det provoserar, det skrattat och  babblar. Det undersöker konsten att vara människa.Som konstnär får jag tillgång till så många olika världar. Musiker, poeter och konstnärer brinner med samma låga och den själen vill jag ösa ut. Jag målar oftast till musik.


Det finns ett muskelminne av bild i min kropp. Jag mediterar inte men att måla är som meditation för mig. Med musiken i öronen, när bara färgen och formen gäller. Det passar mig.


I mina akvareller letar jag det lätta och svävande, det är som luft och vatten, en ständig rörelse, en meditation. Jag låter färgen rinna och forma de bilder jag vill ha. Den biter i kanterna och den forma mönster. En akvarell är levade.


Akrylen målas lager på lager, lite likt akvarell men ändå helt olika då jag kan använda papper som struktur eller riva ord ur gamla böcker, som ger bilden en ny riktning, Inuitivt söker jag min framåt. En målning kan ta en dag eller ett år.


Mer konst här


Teknik

Akryl och mixed media

Teknik

Akvarell

Teknik lera och betong

Skulptur